Krultang voor kort haar

Als je kort haar hebt, wil je het misschien af en toe krullen voor wat extra volume of textuur. Maar welke krultang is het meest geschikt voor jouw korte lokken? In dit artikel bespreken we de beste krultang opties voor kort haar en geven we tips voor het creëren van de perfecte krullen. In dit artikel lees je meer over:

remington-logo
babyliss-logo2
dyson-logo
maxpro-logo-2
philips-logo

Waarom is de juiste krultang belangrijk voor kort haar?

Als je kort haar hebt, is het belangrijk om een ​​krultang te kiezen die goed past bij de lengte en textuur van je haar. Een te grote krultang kan bijvoorbeeld leiden tot ongewenst volume en krullen die te los zitten. Een te kleine krultang kan daarentegen leiden tot krullen die te strak zijn en niet natuurlijk vallen. Daarom is het belangrijk om de juiste krultang te kiezen voor jouw haarlengte en -textuur.

Verschillende soorten krultangen

Er zijn verschillende soorten krultangen beschikbaar op de markt, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende soorten krultangen en welke het meest geschikt zijn voor kort haar.

1. Conische krultang

Een conische krultang heeft een taps toelopende vorm, waardoor je gemakkelijk verschillende krulgroottes kunt creëren. Dit type krultang is ideaal voor kort haar omdat het gemakkelijk te gebruiken is en je gemakkelijk verschillende krulgroottes kunt creëren, afhankelijk van je haartextuur en de gewenste stijl.

2. Standaard krultang

Een standaard krultang heeft een gelijkmatige diameter over de gehele lengte van de tang. Dit type krultang is geschikt voor kort haar met een fijne textuur, omdat het de krullen strakker kan maken en meer definitie kan geven.

3. Spiraalkrultang

Een spiraalkrultang heeft een spiraalvormige staaf, waardoor je gemakkelijk strakke en gedefinieerde krullen kunt creëren. Dit type krultang is ideaal voor kort haar met een fijne textuur, omdat het de krullen strakker kan maken en meer definitie kan geven.

Tips voor het krullen van kort haar

Nu je weet welke soorten krultangen het meest geschikt zijn voor kort haar, zijn hier enkele tips voor het creëren van de perfecte krullen:

1. Kies de juiste maat krultang

Zorg ervoor dat je de juiste maat krultang kiest voor de gewenste krulgrootte en jouw haartextuur. Als je fijn haar hebt, kun je het beste kiezen voor een kleinere krultang om strakke krullen te creëren.

2. Bereid je haar voor

Voor het beste resultaat is het belangrijk om je haar voor te bereiden door het te wassen en te drogen voordat je begint met krullen. Gebruik ook een hittebeschermend product om schade aan je haar te voorkomen.

3. Verdeel het haar in secties

Om ervoor te zorgen dat elk deel van je haar gelijkmatig gekruld wordt, verdeel je het in secties met behulp van haarklemmen.

4. Begin bij de onderste secties

Begin bij de onderste secties van je haar en werk geleidelijk omhoog. Zorg ervoor dat je de krultang ongeveer 5-10 seconden vasthoudt voordat je hem loslaat, om ervoor te zorgen dat de krul goed kan opwarmen.

5. Maak de krullen los

Als je alle secties hebt gekruld, maak je de krullen los met je vingers of een grove kam. Gebruik eventueel wat haarspray om de krullen langer te behouden.

Veelgestelde vragen

Ja, je kunt een normale krultang gebruiken voor kort haar, maar het kan moeilijker zijn om de juiste krul te krijgen.

Ja, het is het beste om je haar te wassen en te drogen voordat je het krult om het beste resultaat te krijgen.

Houd de krultang ongeveer 5-10 seconden vast voordat je hem loslaat, afhankelijk van je haartextuur en de gewenste stijl.

Ja, haarspray kan helpen om je krullen langer te behouden, maar wees voorzichtig om niet te veel te gebruiken, anders kan je haar stijf en plakkerig aanvoelen.

Ja, het is veilig om een krultang te gebruiken op kort haar, zolang je voorzichtig bent en de juiste krultang kiest.

Om beschadiging van je haar te voorkomen, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden met hittebeschermingsspray en de krultang niet te lang op dezelfde plek te houden. Zorg er ook voor dat je regelmatig een haarmasker gebruikt om je haar gezond te houden.

Ja, je kunt je krultang gebruiken om textuur aan je haar toe te voegen door alleen de uiteinden van je haar te krullen in plaats van de hele lengte.

Nee, het is niet nodig om een krultang met een hoge temperatuur te gebruiken voor kort haar. Het is belangrijker om de juiste temperatuurinstelling te kiezen voor jouw haartextuur en de gewenste stijl.

Het is het beste om je haar niet elke dag te krullen om beschadiging te voorkomen. Probeer het krullen tot maximaal twee keer per week te beperken en zorg ervoor dat je je haar goed verzorgt met hydraterende producten.

Conclusie

Als je kort haar hebt en wilt krullen, is het belangrijk om de juiste krultang te kiezen en te weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Door de juiste krultang te kiezen, je haar goed voor te bereiden en de krullen op de juiste manier los te maken, creëer je de perfecte krullen voor jouw korte lokken. Onze topkeuze voor de beste krultang voor kort haar is de Max Pro Twist 19 mm, maar vergeet niet dat de beste krultang voor jou afhankelijk is van jouw haartextuur en de gewenste stijl.

De beste krultang voor kort haar

1. Max Pro Twist 19 mm

Heb jij stijl haar en wil jij niets liever dan een lekkere volle bos haar met krullen? Dan is de Max Pro Twist krultang 19mm perfect voor jou! Een krultang met keramische staaf van 19mm dat je haar gemakkelijk en snel omzet in stralende krullen. Beschadiging van het haar wordt bij de Twist tot het minimale beperkt door de keramische staaf en korte krultijd [één haarlok wordt al in drie seconde gekruld]. Daarbij heb jij dankzij de temperatuurschakelaar zelf controle over de warmte van de krultang [verstelbaar tussen 80°C – 220°C], welke wordt getoond op het LCD Display. De verstelbare temperatuur maakt de Twist 19mm krultang geschikt voor ieder – fijn tot dik – haartype en is geliefd bij professionals; kappers en haar stylisten.

De staaf van keramiek is 19mm waardoor er krullen met een diameter van 19mm ontstaan. De Twist 19mm is geschikt voor het creëren krullen in het haar. De krullen zijn kleiner en compacter dan de krullen van onze bestseller; de Max Pro Twist Krultang 25.

Veiligheid: Dankzij de rubberen coating op het handvat van de Max Pro Twist, heb je een stevige grip op de krultang en ligt deze lekker in je hand. De bijgeleverde handschoen is hittebestendig waarmee je de haarlokken gemakkelijk en zonder jezelf te verbanden om de hete keramische staaf wikkelt. Binnen 4 seconden is de krultang warm en klaar voor gebruik. Voor gebruik in het buitenland beschikt de Twist krultang over dubbele voltage. De Twist valt – na één uur niet gebruikt te zijn – automatisch uit.

Alle specs op een rij:

 • Merk: Max Pro
 • Kleur: Zwart
 • Materiaal: 100% Keramisch
 • Inch/ Diameter: 19 mm
 • Kabellengte: 2,5 m
 • Min Temperatuur: 80°C
 • Max Temperatuur: 220°C
 • Ionen Technologie: Ja
 • Type Haar: Ieder Haartype
 • Meegel. Accessoires: Hittebestendige Handschoen
 • Auto. Shut Off: Ja

2. Remington Ci95 Pearl

Binnen 30 seconden is de krultang voldoende opgewarmd en kun je van start gaan. Doordat de krultang afloopt in diameter, kunnen er verschillende soorten zachte, losse krullen gemaakt worden. De krultang loopt van 13 tot en met 25 mm. Je draait het haar gemakkelijk om de krultang heen.

Dankzij de speciale parel-elementen die verwerkt zijn in de keramisch coating ervaar je 8x gladder haar, ten opzichte van een standaard krultang. Daarnaast heeft de Pearl krultang meer keramiek in de coating zitten dan ieder ander standaard stylingtool. Hierdoor blijft de krul 5x langer in model zitten.

De krultang is geschikt voor elk haartype dankzij de verschillende temperatuurinstellingen. Je stelt de krultang in van 130-210 ºC. Gebruik de handige vergrendeling om te voorkomen dat de temperatuur verspringt tijdens het krullen.

Alle voordelen op een rij:

✅ Kegelvormige krultang voor zachte losse krullen (13-25 mm)
✅ Luxury Pearl Ceramic coating met echte parel-elementen (Pearl™): 15x meer keramiek in de coating*, glijdt 8x gemakkelijker door het haar*, 5x langere krul
✅ Digitale variabele
✅ temperatuurinstelling met LCD display (130-210ºC)
✅ Snelle opwarming: 30 seconden
✅ Vastzetten van de temperatuur om toevallige verandering tijdens het gebruik te voorkomen
✅ Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
✅ Automatisch wereldwijd voltage (120-240V)
✅ Koel uiteinde
✅ 3 meter draaibaar snoer
✅ Hittebestendige handschoen en opbergtas

3. Max Pro Twist 9mm Krultang -Chopstick

Wil jij een volle bos met krullen? De Max Pro Twist krultang 19mm krult jouw haar – per haarlok – al in drie seconden! Dankzij de staaf van keramiek en de korte krul tijd beschadigd jou haar niet of nauwelijks. Bovendien behoudt jij door de temperatuurschakelaar zelf controle over de warmte [verstelbaar tussen 80°C – 220°C], welke wordt weergegeven via een LCD Display. De temperatuurschakelaar maakt de Twist 19mm geschikt voor ieder – zowel lang als kort – haartype en gewild onder de professionals; kappers en haar stylisten.

De keramische staaf van 19mm maakt krullen met een diameter van 19mm. Ten opzichte van de Max Pro Twist Krultang 25mm zijn deze krullen kleiner. Deze krultang is daarom perfect voor een volle bos met veel krullen. 

Het handvat van de Max Pro Twist is gemaakt van het hittebestendige materiaal rubber. Hierdoor wordt het handvat nooit warm en ligt deze lekker in de hand. Bij de Twist wordt een hittebestendige handschoen bijgeleverd, welke je kan gebruiken om het haar gemakkelijk om de keramische staaf heen te wikkelen zonder je handen te verbranden. De Twist is binnen 4 seconden warm en klaar voor gebruik. Dankzij de dubbele voltage is de Twist krultang ook geschikt voor gebruik in het buitenland. Verder is de krultang voorzien van een veilige shut-off functie. De Twist valt – na 60 minuten ongebruikt te zijn – automatisch uit.