Goede krultang voor lang haar

Een zorgeloze avond buiten de deur staat of valt met een mooi kapsel. Je wilt er tenslotte goed verzorgd uitzien en misschien wel indruk maken op degene waar jij een oogje op hebt. Maar voordat het zover is komt altijd die onvermijdelijke vraag: “Hoe doe ik mijn haren vandaag?” Help?!

Het voordeel van lange haren is dat je ontzettend veel opties hebt. Tegelijkertijd maakt dat het ook moeilijk. Keuzestress! Een simpele maar effectieve manier om je kapsel in een mooi model te manoeuvreren is het gebruik van een krultang. Belangrijk hierbij is dat je de juiste krultang aanschaft voor het kapsel dat jij voor ogen hebt. Voordat je deze beslissing maakt zijn er een aantal details om in overweging te nemen als het gaat om het selecteren van de beste krultang voor lange haren, denk aan de krultang diameter, vorm van de krultang, temperatuurinstellingen en het materiaal. Er bestaat geen “one size fits all” krultang voor jouw wensen.

In dit artikel behandelen we een aantal goede krultangen voor vrouwen met lang haar. Heb jij lange haren en ben jij op zoek naar een krultang? Dan is dit artikel het enige dat jij nog nodig hebt om een doorslaggevende beslissing te maken!

Krultang diameter

De diameter – ook wel de dikte –  van de krultang is een van de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden. De grootte van de diameter bepaalt grotendeels hoe je krullen eruit zien. Het onderscheid dat gemaakt wordt tussen krultangen voor kort haar en krultangen voor lang haar zit ‘m voornamelijk in de diameter. Een kleinere diameter zal resulteren in strakkere “poppenachtige” pijpenkrullen, terwijl een grotere diameter zorgt voor zachtere krullen of losse golven. Hoe dikker de krultang hoe grover de krullen. Daarbij kun je je voorstellen dat het moeilijker is om kort haar volledig rondom een dikke krultang te krullen dan met lang haar. Over het algemeen kun je de volgende vuistregels onthouden:

 • Voor kort haar: diameter van 15 mm
 • Voor halflang haar: diameter van 12 – 40 mm
 • Voor lang haar: diameter vanaf 30 mm

Nadenken over welke soort krul je probeert te bereiken is een goed beginpunt.

Vorm krultang

Krullen bestaan in verschillende vormen en maten. Dit is afhankelijk van de vorm van de krultang en de dikte. De meeste krultangen hebben een rechte staaf waarmee je dus krullen van gelijke grootte mee maakt. Dit soort krultangen worden gezien als de klassieke krultang. Wil je liever een speels karakter in je haren? Dan kun je ook kijken naar krultangen met een speciale vorm. Bij sommige krultangen is de tang dikker bij het handvat dan bij de punt. Dit zorgt voor een effect waarbij de krullen aan het uiteinde van het haar kleiner zijn. Het voordeel van het hebben van lange haren is dat je daarmee ook krullen van afwisselende groottes kan maken. Door de lengte heb je meer bewegingsruimte en mogelijkheden om creatief te spelen met krullen.

Ook bestaan er krultangen met een klem. Krultangen met klem bieden warmte vanuit beide richtingen, waardoor je een langer aanhoudende en meer uitgesproken krult kunt krijgen. Ze zijn ook veelzijdiger, omdat ze op verschillende manieren kunnen worden gebruikt. Het enige nadeel is dat meer warmte gelijk staat aan meer kans op beschadiging van je haar. 

Curling wands worden meestal als veel gemakkelijker ervaren. Omdat er geen klem is, is er geen risico op deuken in het haar. Het enige nadeel daarvan is dat er een hoger risico bestaat op brandwonden omdat je de haren zelf rondom de tang moet krullen.

Temperatuurinstellingen krultang

Krultangen zijn er in verschillende temperatuurinstellingen en het is belangrijk om er een te vinden die de beste resultaten geeft voor jouw haartype. Een hoge temperatuur zal de krullen beter fixeren en langer laten zitten, maar kan zeer schadelijk zijn voor het haar. Dat is afhankelijk van de dikte van je haar. Hoe dikker je haar, hoe warmer je het haar kan krullen. Hierbij geldt de volgende vuistregels:

Voor dun en fijn haar is een temperatuur tot 180°C voldoende. Dit haartype neemt warmte snel op en vormt zich snel in een krul.

Normaal, niet dun maar ook niet dik, haar is prima te krullen op een temperatuur van 200°C.

Dik, grover haar neemt warmte minder snel op en vormt zich minder snel naar de krul, waardoor een hogere temperatuur nodig is. Een temperatuur van 220°C is over het algemeen goed voor het krullen van dik, grover haar.

Heb je jouw haar geverfd of is jouw haar om een andere reden beschadigd? Gebruik dan een temperatuur van maximaal 180°C.

Materiaal krultang

In jouw zoektocht naar de beste krultang voor lang haar zal je merken dat je moet kiezen tussen twee verschillende materialen voor je krultang: keramiek of metaal.  Over het algemeen biedt een keramische tang een zachtere, meer consistente warmte. Deze zijn beter voor schadegevoelig of fijn, dun haar, maar kunnen duur zijn.

Wat betreft metalen krultangen, die zijn veel sneller opgewarmd en ideaal voor grof, dik haar of haar dat niet goed krult. Het nadeel hiervan is dat er een verhoogd risico op haar schade ontstaat bij onjuist gebruik.

5 goede krultangen voor lang haar

1. Remington Ci9532 Pearl Pro Curl

Met de Remington Ci9532 Pearl Pro Curl creëer je grote, losse krullen. Deze krultang heeft namelijk een diameter van 32 millimeter en is voorzien van een keramische coating. Om je haar extra te beschermen stem je de temperatuur af op jouw haartype. Voor dun haar kies je de laagste stand van 130°C, voor stug en dik haar schakel je de warmste stand van 210°C in. Deze krultang warmt snel op en om te voorkomen dat je de temperatuur ongemerkt verstelt, vergrendel je de toetsen tijdens het krullen. Gebruik je de krultang even niet, dan schakelt hij automatisch uit. Wel zo veilig.

 Alle specs op een rij:

 • Luxe keramische coating met echte parel-elementen
 • Grote 32mm buis voor grote losse krullen
 • Digitale temperatuurinstelling met display (130 – 210ºC)
 • Snelle opwarming: 30 seconden
 • Automatische veiligheidsuitschakeling na 1 uur
 • Vastzetten van de temperatuur
 • Koel uiteinde
 • Automatisch wereldwijd voltage (120-240V)
 • 3 meter draaibaar snoer

2. BaByliss Curl Secret 2

De BaByliss Curl Secret 2 ™ (C1300E) is dé krultang die het haar volledig automatisch krult! Deze krultang behoort tot een breed Curl Secret serie van BaByliss. Creëer op een eenvoudige en veilige manier de meest schitterende krullen die de hele dag blijven zitten met een langdurige fixatie. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen. De krultang is geschikt voor middellang en lang haar. De keramische coating zorgt voor zachte en glanzende krullen. De temperatuur is aan te passen aan het haartype en de timer kan voor 3 verschillende kruleffecten zorgen (grove krullen, compacte krullen en waves). Wanneer de krul is gecreëerd zal het geluidssignaal dit aangeven.

Type krul: Compacte krullen (25 mm) en beachy waves / slag (35 mm)

 Alle specs op een rij:

 • 2 temperatuur instellingen: 190°C en 230°C
 • 3 timer instellingen: 8 – 10 – 12 sec.
 • Meedraaiend snoer van 2,5 meter
 • Veilig in gebruik door beveiligingssysteem met waarschuwingssignaal
 • Schakelt automatisch uit
 • Aan/uit schakelaar met indicatielampje
 • Incl. reinigingsborstel

3. Max Pro Twist 32 mm Krultang

Heb jij stijl haar en wil jij niets liever dan een mooie bos met beach waves? Dan is de Max Pro Twist 32mm krultang perfect voor jou! Een krultang met keramische staaf van 32mm dat je haar gemakkelijk en snel omzet in stralende beachwaves. Beschadiging van het haar wordt bij de Twist tot het minimale beperkt door de keramische staaf en korte krultijd [één haarlok wordt al in drie seconde gekruld]. Daarbij heb jij dankzij de temperatuurschakelaar zelf controle over de warmte van de krultang [verstelbaar tussen 80°C – 220°C], welke wordt getoond op het LCD Display. De verstelbare temperatuur maakt de 32mm krultang geschikt voor ieder – fijn tot dik – haartype en is geliefd bij professionals; kappers en haarstylisten.

 Alle specs op een rij:

 • Temperatuur verstelbaar tussen 80°C – 220°C
 • Binnen 4 seconden warm
 • Met LCD display
 • Meedraaiend snoer van 2,5 meter
 • Veilig in gebruik door beveiligingssysteem met waarschuwingssignaal
 • Schakelt automatisch uit na 1 uur buiten gebruik
 • Aan/uit schakelaar met indicatielampje
 • Incl. hittebestendige handschoenen

4. Babyliss C332E Krultang

De BaByliss 32mm Curling Tong C332E krultang is uitgerust met een geavanceerd verwarmingssysteem, normaal alleen te vinden in straighteners. Deze krultang bereikt 180°C en is snel op temperatuur. Zo creëer je prachtige, grove, losse krullen met een langdurig resultaat. De Satin Touch coating is ultra glad en zorgt voor optimale bescherming van het haar. Deze krultang is zeer snel op temperatuur (tot 180°c) en is ook bruikbaar op gekleurd haar. Een geïntegreerd standaard en geïsoleerd uiteinde maken deze krultang zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de 10 temperatuurinstellingen kan je de temperatuur perfect afstemmen op jouw haartype. Probeer de eerste keer je haar te krullen op de laagste temperatuur. Krijg je niet het gewenste resultaat, dan kun je de temperatuur verhogen. Over het algemeen geldt: 110 – 150°C voor dun haar, 155 – 170°C voor normaal haar en >175°C voor dik haar.

 Alle specs op een rij:

 • Tot 180°C
 • Diameter van 32 mm
 • Ultra gladde Satin Touch coating
 • 10 temperatuurinstellingen: 110°C-180°C
 • Binnen 60 seconden op temperatuur
 • Cool tip
 • Aan/uit knop
 • Geïntegreerd standaard
 • 1,8m meedraaiend snoer
 • 2 jaar garantie

5. Remington CI83V6 Keratin Protect

Je haar gezond houden en niet eindigen met gespleten haarpunten is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De Keratin Protect krultang heeft een doorsnee van 19 tot 28 mm met 5 temperatuurinstellingen voor strakke en soepele krullen. De krultang heeft een keramische coating die verrijkt is met keratine en amandelolie om je haar sterk en gezond te houden tijdens het stylen. Dankzij de grip tech-coating houdt de krultang je haar goed vast en hoef je niet bang te zijn dat je haar er vanaf glijdt. Creëer veilig de mooiste krullen.

 Alle specs op een rij:

 • Professionele krultang van 19-28 mm doorsnee voor prachtige slag en krullen
 • Digitaal display
 • Warmt op in 30 seconden
 • Schakelt automatisch uit na 60 minuten
 • Meedraaiend snoer van 3 meter
 • Inclusief hittebestendige opbergetui
 • Inclusief hittebestendige handschoen